Optimalno okruženje za igranje

Maštate o stvaranju savršenog okruženja za igranje računalnih igara? A da vam ujedno to računalo može poslužiti i za sve ostale aktivnosti, nešto poput kućnog ureda? Evo nekoliko ideja kako stvoriti jedan takav prostor.

Stolno ili prijenosno računalo

Ukoliko ste iskusni gamer, velika je vjerojatnost da već znate što vam je potrebno za igranje zabavnih igara na sreću kao što je Gaming club online casino ili vaših omiljenih online naprednih igara – dobra rezolucija ekrana, dovoljno mjesta, brzina grafičke kartice. Ukoliko ste početnik ili želite ovo računalo darovati, najbolje je kupiti gotovo gamer računalo u trgovini informatičke opreme ili pronaći stručnjaka koji će vam ga znati iskonfigurirati. Uz to obavezno ide i popratna oprema poput kvalitetnog miša, tipkovnice, kamere, slušalica i mikrofona…

Pisač

Pisači su u posljednje vrijeme sve manje u uporabi budući da “uređaj za sve” – pametni telefon – uvijek držimo uz sebe i lakše se s njim ograniziramo. Nekim korisnicima su i dalje potrebni. Inkjet pisač je jeftiniji i koristi osobama koje često tiskaju fotografije ili dokumente sa slikama, ali je tinta skupa. Laserski printer je bolja opcija onima koji tiskaju puno, jer su brži. Nedostatak je što su skuplji, ali im se toneri sporije troše.

Pozicija u domu

Mjesto na kojem je računalo smješteno najbolje je da ima optimalnu osvijetljenost kako vam ne bi previše blještala svjetlost, a niti bilo mračno. Pokušajte da to mjesto ne bude na frekventnom dijelu kućanstva kako biste ipak osigurali određenu dozu mira. S obzirom na broj sati provedenih uz ekran, dobra je investicija jedna kvalitetna stolica. Za igranje, postoje i posebne gaming stolice.

Organizacija prostora

Ukoliko ste svoj kućni ured smjestili na maloj površini, već i stol predstavlja problem. Umjesto žrtvovanja prostora i kupnje ogromnog uredskog stola, moguće je staviti i neki manji. Iznad njega postavite stalak za monitor koji regulira njegovu visinu, a ispod stalka smjestite slušalice, papire, post-ite, olovke i slično. Možete iskoristiti i treću dimenziju prostora pa na zid staviti magnetnu ploču.