HTC mobiteli

HTC (High-Tech Computer Corporation) je tvrtka sa sjedištem u Tajvanu, osnovana 1997. godine. U početku je proizvodila prijenosna računala, a kasnije je počela dizajnirati i proizvoditi pametne telefone i tablete.

Glavni cilj ove tvrtke je omogućavanje izdržljivosti svih uređaja, ali i prilagodba proizvoda tržištu te potrebama korisnika.

HTC tvrtka danas je jedna od najpoznatijih tvrtki koja dizajnira i prodaje uređaje s metalnim kućištem, a serija HTC One postala je jedna od najboljih i najprodanijih serija pametnih telefona u svijetu. Ova tvrtka također surađuje s najpoznatijim tehnološkim tvrtkama, kao što su Microsoft, Google i Qualcomm, a izrada pametnih mobitela temeljena je na Windows Mobile programu i Brewu. Prvi Android pametni telefon, odnosno HTC dream, tvrtka je izdala 2008. godine, a na tržište tableta ponovno je ušla 2014. godine u suradnji s Googleom Nexus 9.

HTC Desire 825

Ovaj pametni telefon pokreće Android 6.0 koji je dual SIM mobitel te prihvaća Micro-SIM, a mogućnosti povezivanja uključuju Wi-Fi, GPS, Bluetooth, FM i 4G. Zaslon od 5.50 inča osjetljivim na dodir ima rezoluciju 720×1280 piksela. HTC Desire 825 ima 16 GB interne memorije koja se može proširiti do 128 GB putem mikro SD kartice.

Mobitel je opremljen izvanrednim 24-bitnim HTC BoomSound with Dolby Audio zvukom visoke razlučivosti i zanimljivim dizajnom ugodnim na dodir s izgledom mikrokapljica.

Kod HTC Desire 825 postoji mogućnost automatskog pokretanja kamere kao i pokretanje vlastitim glasom, što omogućuje snimanje fotografija bez pritiska na tipku.

Integracija opcije Live Make-Up na modelima omogućuje doradu lica. Mobitel ima ugrađeni senzor čija je svrha povećavanje količine svjetla te samim time omogućuje snimanje fotografija bez obzira na doba dana. Uz HTC Sensor Hub možete pratiti i stanje svog organizma, odnosno sve dodatne aktivnosti kojima se bavite kao i geste te koje pokazujete. Sensor Hub kreira statistike u stvarnom vremenu koje bilo kada možete povezati s nekim od najpopularnijih zdravstvenih aplikacija.